En jordglob!

Haha tittade igenom lite bilder på datorn och hittade denna ursnygga jordglob som jag började på, men aldrig avsutade såklart... Tanken var att den (skulle bli klar) skulle bli symbolisk med en isbjörnsunge som satt ovanför typ. ;) Kollade på "senast ändrad" och ser att det står 2011-01-28, oups... Tanken var god, får se om den blir klar i framtiden
© -Hanna Ekström

Ännu ett projekt...

Jaha då var man igång igen.. :P Denna bild är beställd så får ialla fall betalt (a) Nejmen som ni ser så har jag bara hunnit placera ut lite färger, så ingen mobbing! o.O' Hoppas den blir bättre senare heh ^^
little t
© -Hanna Ekström

Snöleoparden är klar!

Yes, helt otroligt! Nej men den har varit klar ett litet tag nu, har bara tagit lite tid innan jag orkat lägga upp bild på den, men här är den ^^ Trist kvalité på bilden eftersom att den är fotad med mobilen... ;P
© -Hanna Ekström.

Lär dig rita hästögon! Teknik: Blyerts

Yes, har fått en förfrågan om ett inlägg där jag förklarar hur man ritar hästögon i olika vinklar. Jag ska försöka förklara så enkelt som möjligt hur man kan göra och personligen tycker jag att det är ganska enkelt när man har det rätta tänket, så det är framför allt det jag kommer berätta om. :)
Oavsett vilket öga man ska rita i blyerts så rekommenderar jag att man börjar med ögongloben då den alltid har samma form, rund. Sedan brukar jag rita ut ögonlocken så att man får till en bra ögonform redan i början (se bild 1). Efter det så skissar jag upp hur ögonlocket lägger sig runt ögongloben och suddar sedan ut själva cirkeln, jag ritar också ut pupillen, som på hästar ofta är formad lite som en liggande banan med undantag för blåögda hästar där pupillen framhävs mycket mer och är något större (se bild 2). Nu är det dags att börja skugga ögat och "färglägga" lite. När du skuggar runt ögat så är det viktigt med en ljuskälla, utgå ifrån den och skugga runt ögonlocksstrecken. :) På bild nr. 3 har jag valt att ha ljuskällan uppe till vänster och på bild nr. 4 har jag satt den uppe till höger. Men vad ska man skugga? I princip allt som är ivägen för ljuset för att förklara det så enkelt som möjligt, tänk att varje streck är kanten på en bubbla ;). När man börjar rita irisen så är det såklart viktigt att man utgår ifrån samma ljuskälla, här man kan tänka likadant, alltså att irisen är en bubbla och ju längre bak man kommer på bubblan, ju mörkare blir det. Det krångliga med ögon är hornhinnan som ligger övr irisen som en egen bubbla och reflekterar ljuset, det man kan tänka på är bara att ljuset träffar hornhinnan tidigare än irisen, så måla en vit fläck tex. ovanför pupillen och gör sedan ljusskenet i irisen på andra sidan om pupillen, detta gäller oavsett vilket öga/vinkel. ^^
Bild 1 (till vänster).Bild 2 (till höger).
Bild 3 (till vänster). Bild 4 (till höger).
När man målar ett hästöga framifrån tänker man likadant, utgå ifrån ögongloben, måla ögonlocket och gör ett ljussken längst ut på ögat, alltså ljuset som skiner igenom hornhinnan (se bild 5). Jag hoppas att jag hjälpte er x'D blev en ganska lång text, men om ni inte förstår så tveka inte att fråga! :P
Bild 5.

W.I.P -Grå häst

Ett av mina påbörjade projekt återigen... xP Denna häst är faktiskt inte särskilt gammal (a) Men innan ni blir förvirrade; när man jobbar i te.x. photoshop så är propotioner otroligt enkla att ändra och det finns en ångra-knapp! :D Därför slarvar jag med min skiss och planering, men jag vill ändå poängtera att det hade underlättat med en ordentlig skiss trots allt ;) Bilden är lånad av en rysk fotograf, och jag har tillåtelse av henne att låna bilden. Nej, det finns ingen lag som säger att man inte får måla av bilder men att fråga är ALLTID uppskattat och om fotografen inte vill, bör man respektera det. :)
© -Fotografi: Vikarus, foto-vik.ru

Skissens betydelse.

De flesta brukar slarva med skissen när de ska måla en bild, just för att man tycker att man vet hur man vill ha det redan. Som jag sagt tidigare så rekommenderar jag att man alltid planerar innan så även om brainstormen är viktig så är det inget jämnfört med skissen. Skissen är grunden och den är så mycket lättare att utgå ifrån än bilden i huvudet... Belive me... Ialla fall, här har ni ett exempel på en skiss jag gjorde och sedan hur jag utvecklade bilden utifrån den. Nej jag är inte speciellt nöjd med den, men det var den enda bilden jag hade kvar med ett foto på skissen.
skissfärdig
© -Hanna Ekström

Stilleben

För ca två månader sedan lämnade jag in bildprov till det gemensamma bildtestet. En av uppgifterna av att rita ett stilleben, dock fick jag minuspoäng för att jag inte ritade en yta under föremålen... x'P Men men...
Den är gjord i blyerts, vad tycks? :)
stilleben
© -Hanna Ekström.

Lär dig rita ett träd!

Har fått en del förfrågningar om att lägga upp en guide på hur man ritar ett träd, so here it is ;)
Kopiera gärna bilden om du vill ta hjälp av den när du övar. Annars är all kopiering förbjuden, vänligen respektera detta! :)
© -Hanna Ekström

Tatueringar

Har hört ganska mycket se senaste året att jag borde bli tatuerare, eller åtminstånde sälja teckningar till tatuerare... Något jag tycker är ett väldigt typiskt motiv är dödskallen, och jag kunde ju inte låta bli att testa lite... ;) Denna bild är dock knappt ett år gammal, så ingen ny bild men nu kan ni läsare ialla fall få bedöma själva om detta skulle vara ett möjligt motiv om ni ville tatuera in en dödskalle! ;)
blyerts
© -Hanna Ekström

Lär dig rita ögon!

Yes, vet att många vill lära sig rita ögon. En typisk grej som många aldrig blir riktigt nöjda med. Så här är en liten hjälp-bild ;) Den talar för sig sjäv i allmänhet men har du frågor så tveka inte att fråga! :)
hjälpbild
© -Hanna Ekström

Brainstorm!

Jag blir ofta tillfrågad om råd och inspiration när någon ska vara kreativ, bara för att mina teckningar är kreativt gjorda och visst är jag kreativ men jag sprudlar inte direkt av idéer. Bra idéer kommer oftast när man har brainstormat ett ganska bra tag och testat många dåliga idéer, jag måste nästan alltid göra en "dålig" bild först och se vad som funkar och inte funkar. Jag kan också erkänna att jag är otroligt dålig på att vara naturligt kreativ på beställning, jag måste bli inspirerad av någon/något och ta kanske 10min till att brainstorma för att jobba fram något som jag blir helt nöjd med... Av erfarenhet kan jag också råda alla till att alltid ha en plan innan man gör något, oavsett vad det är, annars brukar det inte riktigt kunna bli som man tänkt sig...
Ett exempel på en brainstorm-bild till färdig teckning:
(Till vänster har ni en liten symbolisk bild som jag gjorde förra året tror jag, till höger skissen jag gjorde innan)
skiss och färdig bild
Någon som ser ett möjligt budskap i bilden? ;)
© -Hanna Ekström

W.I.P -Brun häst

Ja, när vi ändå pratar om hur dålig jag är på att avsluta projekt kan jag ju ta denna bruna häst som ett ännu bättre exempel... Började på den i december 2010... Och ja... Jag har faktiskt inte kommit längre... x'P Men p.g.a. andra projekt som jag påbörjat så blir denna lagd åt sidan ett tag till (a).
häst digitalt
Bilden är alltså digitalt påbörjad i Photoshop CS3, men då jag uppgraderat mitt Photoshop så kommer den avslutas i Photoshop CS5 istället ;)
© -Hanna Ekström

W.I.P -Snöleopard

Jag har en förmåga att alltid påbörja massa projekt som jag inte vill avsluta, här är ett exempel. En snöleopard i blyerts (ja, jag älskar att teckna med blyerts) :)
blyerts
Jaja någon gång i framtiden kommer jag göra klart den så ni kommer få se den klar! ;)
Nej nu måste jag hoppa in i duchen...
© -Hanna Ekström

Konsten att måla av.

Jag har aldrig varit sådär jätteförtjust i att måla av... Men ibland måste man göra saker man inte vill (särskilt på bildlektioner...) I alla fall, här är en målning som jag målade av för drygt ett år sedan. När jag fotade min målning så blev den lite överexponerad så den är ungefär lika mörk som orginalet... xP Men som sagt är bilden ganska gammal så ha lite överseende x)
akvarell
bla bla

Gammal bilduppgift...

Idag ska man iväg och träffa släkten, kusin fyller år :P Men tittade igenom lite bilder och tänkte ladda upp ett foto av en akvarellmålning som jag gjorde i skolan för typ ett halvår sen ;) Temat var surrealism, betyg: MVG.
surrealism

Födelsedagspresent!

"Even a broken heart can bloom,
it just might need a little more care."
present
Yes detta är ett fotografi på en (väldigt) sen födelsedagspresent till min kära vän.
Hon verkade gilla den trots allt... x'P
Teckningen är gjord på ett vanligt A4-papper med en helt vanlig blyertspenna ;)
© -Hanna Ekström

Digital häst

häst
Här är en häst jag jobbade på ganska nyligen i Photoshop CS5, målade av ett foto och det tog ca. 5 dagar att få klar. :P
© -Hanna Ekström.

Inledning

Ägaren på Wildcard heter Hanna och är 15 år gammal. Ett av mina intressen är att teckna/måla och det är det som bloggen kommer att handla om. Inom kort kommer bloggen renoveras och uppdateras! :)

/Hanna.

RSS 2.0